تأثیر مدیریت تلفیقی در افزایش عملکرد و کاهش میزان آب آبیاری محصول گردو مدیریت تلفیقی محصول (ICM) در باغ‌های گردوی استان کرمان

نوع مقاله : علمی ترویجی

چکیده

استان کرمان دومین سطح زیر‌کشت و تولید گردوی کشور را دارد. شهرستان بافت یکی از مناطق عمده گردوخیز این استان می‌باشد. این پژوهش روی درختان هم‌سن در سه باغ واقع در آواسک، گنوئیه و تِذرج منطقه بافت که دارای آبیاری به‌روش سطحی بودند، در سال‌های 1401 و 1402 انجام گردید. با ارتقاء عملیات مدیریت‌های تلفیقی باغی شامل گرده‌افشانی، محلول‌پاشی فروت‌ست، سرشاخه-زنی، هرس، تغذیه، تراس‌بندی، تنظیم دور آبیاری در هر 7 و 15 روز، خاک‌پوش و مقابله با آفات و بیماری‌ها در سال دوم این پژوهش (1402)‌، افزایش محسوسی در عملکرد (میزان محصول در درخت) مشاهده گردید. میانگین عملکرد در سال 1401 در آواسک، گنوئیه و تِذرج به‌ترتیب 4/3، 2/3 و 4/4 کیلوگرم در درخت بود ولی در سال دوم و در سه باغ ذکرشده به‌ترتیب 8/5، 3/5 و 2/5 کیلوگرم در درخت محاسبه گردید. از خاک‌پوش شن و سیلت به میزان 3200 مترمربع در باغ آواسک، 2450 مترمربع در گنوئیه و 1200 مترمربع در تِذرج در سال دوم استفاده شد. میانگین میزان آب آبیاری در باغ آواسک از6550 مترمکعب در هکتار در سال اول به 5925 مترمکعب در هکتار در سال دوم رسید. این میزان برای باغ گنوئیه از 7290 به 6234 مترمکعب در هکتار و در باغ تِذرج از8650 به 7852 مترمکعب در هکتار گزارش گردید. این پژوهش نشان داد که با برخی اقدامات ساده در زمینه مدیریت تلفیقی باغ‌های گردو که متأسفانه خیلی از باغ‌داران به آن اهمیتی نمی‌دهند، می توان بهره وری مصرف آب در باغ های گردو را افزایش داد.

چکیده تصویری

تأثیر مدیریت تلفیقی در افزایش عملکرد و کاهش میزان آب آبیاری محصول گردو مدیریت تلفیقی محصول (ICM) در باغ‌های گردوی استان کرمان

کلیدواژه‌ها