به دلیل شرایط اقلیمی حاکم بر مناطق خشک و نیمهخشک، صرفهجویی در مصرف آب و مصرف بهینه آن در این مناطق، دارای اهمیت ویژهای میباشد. کمآبیاری یکی از راهکارهای کاهش مصرف آب است که میتواند اثرات منفی بر کمیت و کیفیت محصول داشته باشد. لذا به منظور ارزیابی اثرات مقادیر مختلف آب آبیاری (100، 85، 65، 55 و 45 درصد نیاز آبی) بر عملکرد هندوانه و بهرهوری مصرف آب در این محصول، آزمایشی دو ساله در منطقه جیرفت اجرا شد. نتایج حاکی از اثر منفی سطوح مختلف کمآبیاری بر عملکرد کل و عملکرد بازارپسند هندوانه بود. کاهش آب مصرفی با تاثیر بر بروز عارضه پوسیدگی گلگاه در میوه موجب کاهش عملکرد بازارپسند در تیمارهای کمآبیاری شد. با توجه به نتایج این آزمایش، در صورت عدم محدودیت آب، آبیاری در حد نیاز گیاه (100 درصد نیاز آبی) صورت گیرد، اما در سالهای با محدودیت آب در منطقه، تیمار 85 درصد نیاز آبی از لحاظ عملکرد و بهرهوری آب قابل توصیه میباشد.