باتوجه به اهمیت کشت پیاز در منطقه جیرفت و به منظور استفاده بهینه از منابع آب و کود نیتروژنه این بررسی در سالهای1386-1389به صورت آزمایش فاکتوریل فاکتور A میزان آب مصرفی در سه سطح،80 ، 100 و 120 درصد تبخیر و تعرق گیاهی محاسبه شده با آمار دراز مدت با روش پنمنمانتیث و فاکتور B میزان کود نیتروژنه در چهار سطح0، 50، 75 و 100 درصد نیاز گیاه براساس آزمون خاک به روش کود آبیاری در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکراردر مرکز تحقیقات کشاورزی جیرفت در خاک لوم شنی به مرحله اجرا درآمد. نتایج نشان داد که 7/4015 متر مکعب در هکتار آب مصرفی با دور آبیاری سه روز مربوط به تیمار 100 درصد تبخیر و تعرق و 135 کیلوگرم نیتروژن خالص معادل 270 کیلو گرم اوره ( 20 درصد قبل از کشت و بقیه به صورت هفتگی در روش کود آبیاری) با بیشترین عملکرد و میزان نیترات مجاز در منطقه جیرفت قابل توصیه است. اگر چنانچه شرایط کم آبی اتفاق بیفتد میزان 7/3212 متر مکعب آب در هکتار با بیشترین کارآیی مصرف آب توصیه میشود.