مدیریت کم آبیاری مزارع سیب زمینی در ابتدای فصل رشد

نوع مقاله : علمی ترویجی

چکیده

چکیده
با توجه به کمبود آب در کشور استفاده از راهکارهای موثر و کاربرد شیوه­های جدید آبیاری برای افزایش بهره­وری آب ضروری است. در اوایل دوره رشد سیب زمینی در فصل بهار به‌دلیل هم‌پوشانی نیاز آبی باغات، غلات و همزمانی کشت محصولات تابستانه با  کشت سیب­زمینی مشکل کمبود آب به شدت مشاهده می­شود. در این راستا یکی از موثرترین راهکارها اعمال مدیریت کم آبیاری می­باشد. به منظور تعیین بهترین مدیریت کم آبیاری محصول سیب زمینی آزمایشی طی دوسال در مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود انجام شد. دو روش شامل آبیاری معمولی تمام جویچه­ها (آبیاری کامل) و کم آبیاری  بصورت آبیاری جویچه­ای  یک در میان تا انتهای مرحله تشکیل غده­ها مورد بررسی قرار گرفت. در روش آبیاری معمولی  تمام جویچه­ها (آبیاری کامل) متوسط مقدار مصرف آب 7/8634 متر مکعب در هکتار بود. ولی با کم آبیاری  بصورت آبیاری جویچه­ای  یک در میان تا انتهای مرحله تشکیل غده­ها متوسط مصرف آب به 05/7250 مترمکعب در هکتار کاهش یافت و 7/1384 مترمکعب در هکتار یعنی حدود 16 درصد  در مصرف آب صرفه­جویی شد. بنابرین با مدیریت مناسب آبیاری می­توان در مراحل اولیه رشد و حتی تا انتهای مرحله گلدهی (غده­دهی) مصرف آب را کاهش داد بدون آن­که تاثیر چشمگیری در کاهش عملکرد داشته باشد.

چکیده تصویری

مدیریت کم آبیاری مزارع سیب زمینی در ابتدای فصل رشد

کلیدواژه‌ها