شوری منابع آب و خاک یکی از مهمترین مشکلات کشاورزی در ایران است. تغذیه صحیح در این شرایط اهمیت زیادی داشته تا بتوان ضمن کمک به حفظ تعادل عناصر غذایی، زمینه رشد مناسب و افزایش عملکرد گیاه را فراهم نمود. به منظور بررسی مصرف بهینه عناصر کم مصرف آهن و روی در شرایط آب و خاک شور، تحقیقی روی محصول گندم در منطقه ارزوئیه کرمان انجام شد. در این آزمایش سطوح مختلف عناصر ریز مغذی روی و آهن بر روی گندم، مورد بررسی قرار گرفت. در مورد عنصر روی تیمارها شامل: تیمار شاهد (بدون مصرف کود روی)، تیمارتوصیه شده بر اساس آزمون خاک (40 کیلوگرم سولفات روی در هکتار)، تیمار 50 درصد کمتر از میزان توصیه(20 کیلوگرم در هکتار سولفات روی) و تیمار 50 درصد بیشتر از میزان توصیه شده (60 کیلوگرم در هکتارسولفات روی) وهمچنین در مورد عنصر آهن تیمار ها شامل: تیمار شاهد (بدون مصرف کود آهن)، تیمار توصیه شده بر اساس آزمون خاک (مصرف 10 کیلوگرم در هکتار سکوسترین آهن 138)، تیمار 50 درصد کمتر از مقدار توصیه (مصرف 5 کیلوگرم در هکتار سکوسترین آهن 138) و تیمار 50 درصد بیشتر از میزان توصیه (مصرف 15 کیلوگرم در هکتار سکوسترین آهن 138)، (البته مقادیر توصیه شده عناصر کم مصرف بر اساس توصیه عمومی موسسه تحقیقات خاک و آب صورت گرفت)، آزمایش در شرایط آب شور انجام شد، شوری آب آبیاری در این منطقه9 دسی زیمنس بر متر بود. نتایج نشان داد که مصرف کود سولفات روی بر اساس توصیه منطقه (مصرف 40 کیلوگرم سولفات روی در هکتار) در شرایط آب شور، در صورتی که بقیه شرایط در حد بهینه باشد، می تواند باعث افزایش کمی و کیفی گندم در شرایط شوری (آب و خاک شور) شود.