مدیریت مصرف آب و کود ازته در آبیاری قطره‌ای و فارو در کشت گوجه فرنگی

نوع مقاله : علمی ترویجی

چکیده

     با توجه به اهمیت آب در بخش کشاورزی و کمبود آن در مناطق مختلف استان کرمان، نیاز به بررسی روش­های مختلف مدیریت آب در محصولات گوناگون و مدیریت مصرف کود ازته به منظور حفظ محیط زیست می­باشد. همچنین با توجه به بالا بودن سطح زیر کشت گوجه فرنگی در منطقه جیرفت مطالعه ای در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی جنوب کرمان روی گوجه­فرنگی رقم چف اجرا شد. دو روش آبیاری قطره­ای و فارو با میزان آب (75، 100 و 125 درصد نیاز آبی گیاه) و میزان کود (75، 100 و 125 درصد نیاز گیاه) انتخاب شد. نتایج نشان داد که در شرایط کنونی در کشت گوجه فرنگی روش آبیاری قطره­ای به دلیل مصرف آب کمتر و کود کمتر (حفظ محیط زیست) و همچنین محصول سالم‌تر بر روش آبیاری سنتی ارجحیت دارد و  با استفاده از روش آبیاری قطره­ای امکان بالابردن سطح زیر کشت و افزایش سطح درآمد کشاورز وجود دارد.

کلیدواژه‌ها